From the early stages of the build, Jo Frances was involved in the design and development of this new-build project.  The developers of these London townhouses asked us to specify fixtures, fittings and finishes for bathrooms, kitchens and flooring, suggestions for altering the layout of the plans and to also fully design the interior of one property to be used as a show home.

Ordinarily, a project would end at this stage, however one of the Developers was so pleased with the show home that he decided to keep the property and asked us to revisit the scheme to make it more suited to his tastes and needs.

With his love for colour and pattern, it gave us the opportunity to be much more adventurous and allowed us to build upon the original showhome colour palette of green and grey.  Accents of red were introduced to the ground floor kitchen and dining areas, new customs elements of kitchen cabinetry were built alongside the installation of an AGA range cooker.

The master bedroom suite was given a complete overhaul.  A four-post bed was commissioned to sit alongside the existing furniture, which itself was given a face-lift of accent colours to reflect the floral print wallpaper.  The dressing area was clad with a walnut facing and glass sliding doors to partition the space and the ensuite was transformed with the addition of bevel-edge mirrored panels to maximise the sense of space and to give a luxurious feel.

The main sitting room, posed one of the biggest challenges as the proportions of the space were so large that it required some large furniture to fill it!  The solution was to design a single over-scaled sofa unit to provide adequate seating whilst also being a statement piece in the room.  Accents of red colour and walnut wood were included to give warmth, creating a sense of intimacy to what could have been a very large, impersonal space.  This was achieved by incorporating two custom shelving units in a painted red finish framing the sofa and on the opposite wall a 'floating' media unit with a lacquered walnut shelf running the full length of the room.  The room was completed with a walnut coffee table with red painted detailing and some carefully selected accessories to make a coherent, inviting scheme.


I enlisted the assistance of Jo Frances after being delighted with her schemes on previous projects. I set her a great challenge, to design the fixtures, finishes and soft furnishings for a new terrace of London townhouses that I was involved in developing.
On Jo’s initial appointment, she carried out some minor structural changes to create a lifestyle across four levels, maximising space and creating an overall sharp and fresh theme which flowed throughout this wonderful London development and its external spaces. This was a particularly difficult scheme as we needed to attract high profile purchasers from various walks of life to share in the Jo Frances design and vision.
The development was a major success and Jo’s contemporary design was greatly acknowledged and respected in the market place, with the properties selling well within our timeframe.